Wat is microsoft teams?

Teams is een op chat-gebaseerd communicatie platform voor bedrijven.

Microsoft Teams

Teams is een op chat-gebaseerd communicatie platform voor bedrijven. In de simpelste vorm kun je als gebruiker Teams opzetten die een plek vormen voor groeps-chats. Een groeps-chat wordt ook wel een kanaal genoemd. Je kunt meerdere chat rooms of kanalen maken binnen één Team. Ben je bang dat het onoverzichtelijk wordt? Maak je geen zorgen! Teams stuurt jou een notificatie als je een nieuw bericht ontvangt. Wanneer je iemand face-to-face wil spreken kun je de audio of video chat gebruiken.

Natuurlijk kun je veel meer dan alleen een beetje chatten met collega’s. Teams is geïntegreerd met Microsoft Office 365, wat betekent dat je alle Microsoft bestanden kunt delen met anderen. PowerPoint, OneNote, Power BI, Delve, Word én Excel zijn dus binnen handbereik door het gebruik van Teams. Ieder bestand dat je deelt wordt opgeslagen in de Teams OneDrive en een lokale SharePoint omgeving. Daarmee heeft iedereen dus toegang tot de laatste versie van elk bestand.

De Teams online kanalen kunnen ook communiceren met services buiten Teams via Connectors. Deze Connectors zijn bezig om ook andere programma’s zoals GitHub, Evernote en Salesforce te koppelen aan de kanalen van Teams. Daarnaast is er in iedere chat een T-bot die eenvoudige vragen kan beantwoorden over hoe Teams werkt.

Microsoft Teams heeft uiteraard dezelfde beveiliging en data bescherming als andere Microsoft services. De gehele service heeft een twee factor authenticatie, een enkele sign-on door middel van Active Directory en je data is altijd versleuteld. Microsoft werkt momenteel aan een feature die gevoelige informatie beschermt tegen lekken of delen. Hierdoor hoef je je met dit relatief nieuwe platform geen zorgen te maken over je data en informatie.

Werken met Teams

Het doel van werken met Teams is het voorzien van een makkelijkere manier voor kleine groepen om te communiceren en samen te werken. Hierdoor kom je niet meer in de eindeloze mailgroepen waarvan je de helft van de berichten maar leest en 90% van de bestanden mist. Het grote voordeel aan Teams is de integratie met Office services. Je hebt door Teams alle tools van Office 365 overzichtelijk op één plek. Hierdoor wordt de eeuwige zoektocht naar bestanden en locaties overgeslagen en kun je eindelijk écht aan de slag. Je kunt ook veilig switchen tussen dashboards, planners, groeps-chats en video gespreken, zonder dat je altijd alles moet configureren.

Meer weten wij vertellen u graag.

Onze Managed IT-services zullen u helpen slagen.Laten we beginnen